מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

תאונת קורקינט – לדעת, להבין ולפעול נכון

24.04.2022

מה שהיה בעבר צעצוע פשוט לילדים, הפך כיום לאמצעי תעבורה פופולארי מאוד למרחקים קצרים. זהו הקורקינט החשמלי. רבים רוכשים מכשירים אלה ומשתמשים בהם באופן קבוע. אחרים משכירים שימוש זמני בקורקינטים ממונעים באמצעות שירותים למטרה זו, אשר זמינים בערים רבות. זה נוח, שימושי וזול יחסית. אלא שכמו כל אמצעי התחבורה, הקורקינט מציב גם סיכונים. בעקבותיהם, אנשים עשויים למצוא עצמם מעורבים במקרה של תאונת קורקינט, כמי שמשתמשים בכלי כזה, כהולכי רגל שנפגעים ממנו או כנהגי כלי רכב אחר, בהתנגשות בין הכלים. מה חשוב שתדעו לגבי מצבי תאונה אלה? לפניכם מדריך מקיף:

 

האם מבחינת תאונת דרכים קורקינט חשמלי מסוכן?

תאונה שבה מעורב קורקינט חשמלי עלולה להיות עם נזקים לא מבוטלים, אפילו תאונת דרכים קטלנית. זאת, כתוצאה מכמה סיבות מרכזיות:

  • מהירות – המהירות המותרת בקורקינטים עומדת על 25 קמ”ש. לכאורה לא הרבה, ביחס לכלים ממונעים אחרים. אבל מהירות זו מספיקה, בכדי להשפיע מאוד בשעת צרה ולהגביר את הנזק.
  • אלמנט ההפתעה – הקורקינט הוא כלי קטן יחסית, אשר עלול להפתיע נהגים והולכי רגל. בדומה לאופנוע שמזגזג את דרכו בין כלי רכב ומופיע לעתים היכן שלא מצפים לו. עובדה זו, מעלה את הסיכון של תאונת קורקינט.
  • חוסר יציבות – קורקינט הוא רכב דו גלגלי. כמו כן, השימוש בו מתבצע בעמידה, דבר שגורם למרכז הכובד (של המכשיר והרוכב עליו, כגוף אחד) להיות גבוה יחסית. שני אלה ביחד, מצמצמים משמעותית את היציבות במצב של פגיעה בכלי.
  • חוסר הגנה – במקרה תאונה קורקינט הוא רכב חלש מאוד מבחינת ההגנה שהוא מספק לרוכב. אין בו שלדת רכב שתגן עליו, לא חגורת בטיחות ובטח שלא כריות אויר.
  • אמצעי אזהרה חלשים או לא קיימים – רוכב קורקינט לא יכול לספק לסביבתו פידבק משמעותי על כוונותיו או להזהיר מסכנה. אין לו את האמצעים שיש ברכב רגיל, של צופר, אורות חזקים או אמצעי איתות על כוונה לבצע פנייה.
  • מודעות נמוכה לסביבה – בקורקינטים אין בהכרח מראות (אם כי ניתן להוסיף מראה). הוסיפו לכך את העובדה שרוכבי קורקינט רבים לא מודעים מספיק לנושא הבטיחות או לא ערניים בנסיעה עצמה והתוצאה – סיכון מוגבר.

 

תאונה קורקינט חוקים ותביעות

אז את מי תובעים במקרה של תאונת קורקינט? מבחינת תאונת דרכים קורקינט חשמלי הוא סוג רכב יוצא דופן. חשוב להבין, שלמרות שקורקינט חשמלי כולל מנוע, הוא לא נחשב כרכב מנועי בכל הנוגע לפיצויים. כאשר רכב מסוג זה פוגע במישהו, זו לא נחשבת כתאונת דרכים! למעשה, בהקשר זה ניתן בהחלט לשים בצד את עובדת היותו כלי רכב ולחשוב על הנוהג בו, פשוט כעל הולך רגל. עם זאת, יש חוקים שמתייחסים לנהיגה בקורקינט וכמובן, מי שנוהג בכלים אלה מחויב בכך. כמו כן, כדאי לקחת בחשבון בהקשר לתביעות, את הנקודות הבאות:

  • את מי תובעים? – במקרה של פגיעה עקב תאונת קורקינט, עשויים לתבוע גורמים שהיו אחראים לתאונה. זה עשוי להיות נהג אחר שפגע, יצרן או מוכר הקורקינט במקרה של כשל טכני, הרשות שאחראית על מקום התאונה (אם מצב הכביש גרם לכך) ועוד. לרוב תובעים גם את ביטוח לאומי.
  • לעתים זו תאונת עבודה – התאונה עשויה להיות מתאימה להגדרה של תאונת עבודה, במקרה שבו היא התרחשה בדרך למקום העבודה או בחזרה ממנו.
  • גם לאשמים מגיע – ככלל, פיצוי כספי לנפגעי תאונות דרכים, ניתן גם למי שאשם בתאונה.

תאונת קורקינט

תאונת קורקינט בתל אביב

תל אביב היא עיר עמוסה וצפופה למדי. מצב התעבורה בה אינו פשוט והוא מדגים היטב את האתגרים בתחום זה. התרחשות תאונת קורקינט בתל אביב או בכל עיר צפופה מסוגה, נפוצה יותר ועלולה להיות מסוכנת יותר, ממצב דומה בשבילי מושב פסטורלי ושקט. עם פריחת הקורקינטים החשמליים, התגבר הצורך לספק להם מסלולי תנועה מתאימים. על מדרכות אסור להם לנסוע ובכבישים, למרות שמותר, הם לא משתלבים בצורה בטוחה באמת.

הפתרון הוא שימוש בשבילי אופניים. אלא שיש סכנות שונות בשילוב שבילי אופניים במערכת כבישים רגילה. במקרה של תאונה קורקינט חשמלי, מעצם היותו כלי ממונע, עלול להפוך אותן לחמורות יותר. סיבוכים כאלה, התבטאו למשל בשביל האופניים בשנקין, שהיה נכון לינואר 2022 נגד כיוון התנועה ומקור לתאונות לא מעטות.

 

מה לעשות בעקבות תאונה עם קורקינט?

בעקבות תאונה עם קורקינט מומלץ:

  • לתעד בהקדם את הנסיבות – זאת, הן ברישום (תאריך, שעה, מיקום, פרטי המעורבים) והן בצילום (המקום, הנזקים).
  • לרשום פרטי ביטוח – אם רכב רגיל היה מעורב בתאונה, חשוב לרשום גם את פרטי הביטוח שלו.
  • לקבל טיפול רפואי ולתעד זאת – אם זקוקים לטיפול רפואי, חשוב לתעד גם זאת. יש להסביר במקום שמדובר בתאונת דרכים והדבר אמור לקבל ביטוי בתיעוד שתקבלו.
  • לדווח במשטרה ולתעד – אם מדווחים במשטרה על תאונת דרכים, חשוב כמובן לשמור גם את המסמכים שתקבלו בהקשר זה.
  • להתייעץ – להתייעץ עם עורך דין תאונות דרכים. עוד על כך, ראו כאן בהמשך.

 

תאונת קורקינט – לנסוע כחוק ולמנוע זאת מראש

שימוש בקורקינט ממונע, מחייב לפי החוק הישראלי שיהיה לכם רישיון נהיגה או מעבר מבחן תיאוריה בנהיגה או מעבר בחינת רכיבה ייעודית. מבחן התיאוריה יכול להיות מבחן תיאוריה לרכב רגיל או תיאוריה מיוחדת לקורקינטים ואופניים חשמליים (רישיון נהיגה מסוג A3). זהו מבחן בן 30 שאלות, אשר עוסקות כפי שניתן לתאר בידע חיוני מסוגים שונים, כגון חוקי תנועה ודגשים לנהיגה בטוחה.

החוק אוסר על שימוש בקורקינטים בעלי מאפיינים טכניים מסוימים. למשל מנוע בנזין או יכולת לחרוג מהמהירויות המותרות בחוק. משקל הקורקינט אמור להיות עד 12 ק"ג בלבד. יש עוד חוקים שונים בנידון, שמי שמתכוון להשתמש בקורקינט צריך להכיר. חלקם משמעותי ישירות להיבט שיפור הבטיחות. למשל, לשם מניעת תאונה קורקינט צריך להיות בשימוש במקומות המותרים בלבד – כידוע, אסור לנהוג איתו על מדרכות. ובמידה ונוסעים איתו בכביש, יש להכיר את חוקי התנועה המתאימים. בעקבות חריגה מהחוקים בנידון, עלולים לקבל קנסות שונים. אם הרוכב מתחת לגיל המותר (16) או שהוא נהג תוך התעסקות בסמארטפון, הקנס יעמוד על אלף שח. האיסור על שימוש בטלפון בזמן נהיגה נכון גם בכל הנוגע לרכיבה על קורקינטים.

קנסות נוספים, נוטים להיות באופן נוח למדי, ממוקדים משום מה במספר 250 ש"ח. זה הקנס שתקבלו, אם, למשל, תנהגו בקורקינט ללא קסדה, במקום שלא מיועד לכך או תוך אי שמירת מרחק כראוי מרכבים אחרים.

 

תאונה קורקינט חשמלי – אתם חייבים עו"ד מנוסה!

כפי שהבנתם, מבחינות רבות, קורקינט הוא כלי רכב מיוחד בכל הנוגע לתאונות. הדבר מתבטא גם כאשר נזקקים לשירותי עורך דין תעבורה. בחלק גדול של מקרי התאונה מעורבים צעירים, שאין להם עדיין ניסיון משמעותי על הכביש. לעתים אין להם כלל רישיון נהיגה. בנוסף, לקורקינט סביר שלא יהיה ביטוח. כמו כן, הקורקינטים הם פעמים רבות לא תקניים. מנקודת המבט המשפטית, החוקים בנושא זה עדיין לא בשלים לגמרי ועוד לא גובשו סופית. כך שיש סביב נושא זה היבטים רבים ודקויות, אשר מחייבים ידע וניסיון רב.


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: