מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

כך תנהגו במקרה של תאונת דרכים

30.09.2020

כבישי הארץ גדושים רכבים במשך מרבית שעות היום, כאשר העומסים הכבדים ביותר נרשמים בשעות הבוקר ואחה"צ בזמן הנסיעה הלוך/חזור ממקומות העבודה. עומסי התנועה גורמים לא אחת לתסכול ולחץ רב אצל נהגים רבים וכתוצאה מכך, עלולות להתרחש תאונות דרכים קלות עד חמורות. גם לנהג הזהיר ביותר המאט בכל פנייה ועוצר בכל תמרור ולא מסיט את המבט ולו לשנייה אחת מהכביש, זה עלול לקרות.

תאונות דרכים, לעיתים הן קורות בשל חוסר תשומת לב מצידינו ובמקרים אחרים מפאת חוסר תשומת לב ממשתמשי הדרך האחרים, נהגים או הולכי רגל כאחד, לעיתים הן קורות בגלל הצצה חטופה בנייד אפילו אם אף אחד לא יהיה מוכן להודות בכך.

נכון, תאונות דרכים הן לא פיקניק והן אף פעם לא יקרו בזמן הכי נוח, תמיד הן יתרחשו בדרך לעבודה כאשר יש לנו אין ספור דברים להספיק או כשנהיה בדרכינו הביתה, עייפים מעוד יום עבודה בשגרה השוחקת. במאמר זה נסקור כמה פעולות הכרחיות שכל מאן דהוא שעובר תאונת דרכים חייב שיהיו באמתחתו. במידה והייתם מעורבים בתאונת דרכים, כדאי שתדעו כיצד יש לנהוג במקרים אלו ומתי יש לפנות אל עורך דין תעבורה.

 

כיצד לנהוג במקרה של תאונת דרכים?

חובתו של כל נהג היא לשמור על חוקי התנועה ולהקפיד על בטיחותו ובטיחות הנהגים סביבו ולכן, בקרות תאונת דרכים, ישנם חובות המוטלים על נהג המעורב בתאונת הדרכים:

  1. על הנהג לבצע עצירה מיידית מיד לאחר התרחשות התאונה ובמידה והדבר אינו אפשרי, עליו לעצור את רכבו בסמוך ככל הניתן למקום התאונה. הנהג יהיה רשאי להזיז את רכבו ממקומו רק לאחר קבלת הוראה מפורשת משוטר, או לצורך הסעה וסיוע לנפגעים במקרה של תאונת דרכים קטלנית.
  2. חובתו של נהג המעורב בתאונת הדרכים, להגיש עזרה לפצועים, כל עוד הוא כשיר לכך ולא נפגע כתוצאה מהתאונה. הנהג מחויב להגיש עזרה ראשונה לנפגעים בהתאם למידת יכולתו, כאשר גם עדכון כוחות ההצלה נחשב להגשת עזרה ראשונה. אסור לנהג לעזוב את הפצועים בתאונה, אלא רק לאחר הגעת כוחות ההצלה.
  3. נהג שהיה מעורב בתאונת דרכים, מחויב למסור את פרטיו האישיים לשוטר המגיע לזירת התאונה, כמו גם לנפגעים או לנהגים אחרים שהיו מעורבים בתאונת הדרכים.
  4. נהג הרכב המעורב בתאונה, מחויב להודיע על המקרה לתחנת המשטרה הקרובה, כאשר הוא מוסר את פרטיו המלאים ואת פרטי הנהג או הנוסעים האחרים שנפגעו בתאונה ולאן הם פונו לקבלת טיפול.

יש להדגיש כי חובות אינן מוטלות רק על נהג שהיה מעורב בתאונת דרכים, אלא על כל נהג אחר שעבר באופן אקראי בדרך בה התרחשה תאונת דרכים שיש בה נפגעים.

כך תנהגו במקרה של תאונת דרכים

מה לתעד?

לאחר החלפת פרטי הביטוח ותיעוד מקום התאונה, מכות ברכבים, תוואי הדרך, כן, חשוב לתעד את תוואי הדרך וכמו כן לציין אם היה יום גשום שעשוי להיות גורם לתאונה. כמו כן, חשוב ליידע את חברת הביטוח שלכם על מנת שתדעו מה צופן לכם העתיד הקרוב, ישנם מקרים שלא יזיק אפילו להיוועץ עם עורך דין ביטוח שידריך אתכם על הצד הטוב ביותר כיצד להתמודד אל מול חברת הביטוח, שלעיתים עלולה להערים קשיים על המבוטח.

דבר נוסף שחשוב לתת עליו את הדעת הוא, אם היו עדי ראייה, נכון שנהגים אחרים בדרך יהיה קשה להשיג, אך אם ישנם הולכי רגל שעברו בסביבה או נוסעים נוספים שהיו ברכב בעת התאונה, כל המוסיף, הרי זה משובח. לאחר שהודעתם לחברת הביטוח על התאונה, רוב חברות הביטוח ישלחו לכם טופס דיגיטלי למילוי פרטי התאונה וכמו כן גם פרטי הרכב הפוגע או הפגוע, תלוי מהיכן מסתכלים.

חשוב לזכור שאם יש לכם מוסך שאתם מכירים וסומכים עליו, ניתן לפנות את הרכב אל מוסך זה, מוסכי ההסדר של חברת הביטוח, לעיתים עלולים להיות מוטים לטובת חברת הביטוח ו"לנפח" את התיקון של הנזק לשווא. בנוסף עליכם למצוא גם שמאי רכב, גם במקרה זה ישנם שמאי הסדר שעובדים עם חברת הביטוח, אך כדאי להיעזר בשמאי המוכר לכם, אם יש כמובן.

 

מהי פסילה מנהלית?

פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה, הינו הליך מנהלי, המאפשר לקצין משטרה מדרגת מפקח ומעלה, לפסול את רישיון נהיגתו של נהג לתקופת זמן מסוימת, זאת במידה והוא עבר עבירת תנועה חמורה ובהמשך נהיגתו טמונה סכנה לשלום ציבור המשתמשים בדרך.

כאשר נעברה עבירת תנועה מרשימת העבירות המפורטות בתוספת הרביעית לפקודת התעבורה, רשאי קצין המשטרה לפסול את רישיון הנהיגה לתקופה של 30 ימים, כאשר היה מעורב נהג בתאונת דרכים עם נפגעים או תאונת דרכים מסוג נזק בלבד עם נסיבות מחמירות, רשאי קצין משטרה להשית פסילה מנהלית לתקופה של 60 ימים וכאשר נהג מעורב בתאונת דרכים בה מצא אדם את מותו, מחויב קצין המשטרה על פי דין, לפסול את רישיון הנהיגה לתקופה של 90 ימים.

 

מה החשיבות בייעוץ ראשוני מול עו"ד תעבורה?

תאונת דרכים יכול להיות אירוע קשה וטראומתי, קל וחומר אם מדובר בתאונת דרכים קשה שיש בה נפגעים או חלילה הרוגים. על מנת להתמודד עם המצב בצורה נכונה, תוך מחשבה לעתיד ועל מנת לסייע לנהג המעורב בתאונת דרכים שכזו, חשוב לפנות מיידית לקבלת ייעוץ משפטי וליווי מקצועי של עורך דין תעבורה.

קראו בהרחבה על הריגה בתאונת דרכים


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: