מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

מה עובר על הגוף שלך בזמן נהיגה בשכרות?

28.06.2021

נהיגה בשכרות, נוסף על נקודות התעבורה שיכולות להצטבר ועל שלילת הרישיון שיכולה להתלוות לכך, מעמידה בסיכון את הנוסעים ברכב, את הנוסעים הנוספים על הכביש, ולבסוף אף פוגעת בגופו של הנהג.

האלכוהול – סם בעל השפעה רחבה על הגוף שלנו וגורם מרכזי לתאונות דרכים

לשתיית האלכוהול השפעה על מערכת העצבים המרכזית של בני האדם, כך שהיא יכולה להוביל לפגיעה בזכרון, השתנה מרובה, הרחבה של כלי אדם, פגיעה ביכולות החשיבה, ולבסוף אף איבוד שליטה על איברי הגוף ושיבוש בראיה, שהינם רלוונטי במיוחד בעת ההימצאות על הכביש. ככל שעולה ריכוז האלכוהול בדם הסכנות עולות, עד למצבים של חוסר הכרה ואף נורא מכך. השכרות, דהיינו המצב בו אדם הוא תחת השפעה של אלכוהול, עולה בהתאם לכמות האלכוהול שנצרכה. 

נהיגה תחת שתיית אלכוהול פוגעת בכישורי הנהיגה בכל כמות. נתונים מלמדים שהנהיגה תחת אלכוהול הינה גורם סיכון עיקרי לתאונות דרכים, וככל שרמת האלכוהול בדם עולה כך גם הסיכון שתהיה טעונה עולה. במידה ונהגתם תחת השפעת אלכוהול, מומלץ להתייעץ עם עורך דין תעבורה מנוסה אשר יסייע לכם בנושא המשפטי.

בשנים האחרונות – עלייה בהרגלי השתייה החריפה, בייחוד בקרב בני נוער וצעירים

המטרות והסיבות בגינן אנשים בוחרים לשתות אלכוהול הן מגוונות. חלקם של הנהגים הצעירים בקרב המנהגים שהיו מעורבים בתאונות אלכוהול מגיע ל31%, וזאת אל מול רק 115% של הנהגים הצעירים מכלל הנהגים. כמו כן, 20% מהצעירים ציינו שהם נוהגים אחרי ששתו אלכוהול. 

החוק אף קובע שנהיגה תחת השפעת אלכוהול לנהגים צעירים ולנהגים מקצועיים אסורה. כמו כן, כל שוטר יכול לדרוש מנוהג ברכה לתת לו דגימה של אוויר ולבצע בדיקת ינשוף, ואכן בכל שנה המשטרה עושה מעל מיליון בדיקות אלכוהול לנהגים.

סכנות האלכוהול הרלוונטיות ביותר עבור הנהג

לאלכוהול ישנה השפעה ישירה על המוח והוא מוביל לשינויים התנהגותיים. ספיגתו במערכת העיכול מהירה, כך שבאופן כמעט מיידי הוא מתפשט לרקמות בכל הגוף ומשפיע על מערכות גופניות רבות. כמו כן, הוא פועל כחומר מרגיע ומדכא את מערכת העצבים. 

נוסף על הסכנות הצוינו לעיל, השלכות מסוימות של האלכוהול על גופנו רלוונטיות במיוחד לנהגים:

שיקול הדעת של הנהג שנמצא תחת שימוש באלכוהול עלול להוביל לאמידת מרחקים באופן שגוי ולקיחת סיכונים מיותרים; זמן התגובה של הנמצא תחת השפעת אלכוהול מתארך; האלכוהול מוביל לדיכוי של מערכת העצבים ויוצר ריפיו שרירים וחוסר איזון של הגוף; האלכוהול מקשה על היכולת לפקח על תנועות העיניים, מצמצם את שדה הראיה, מקשה על ההתאוששות מסינוור ומוביל לראיה כפולה; הנהג עלול לנקר או במקרים קיצוניים להירדם תחת נהיגה; ולבסוף, באופן רחב יותר, האלכוהול מקשה על עיבוד המידע ומאט אותו – כך שלנהג שנמצא תחת השפעת אלכוהול קשה יותר להבחין בשלטים, תמרורים, אנשים וכד'.

כאמור,  הסכנות הגופניות לך ולסובבים אותך רבות, וכמו כן לאלו מתלווים עונשים רבים. לאור כל אלה ברור – בכדי לשמור על עצמנו ועל הסובבים אותנו – לא שותים ונוהגים. חשוב להיעזר במומחים בתחום, ולוודא שהסכנות מצטמצמות ככל הניתן.  

 


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: