בדיקת ינשוף הינה בדיקה שהמשטרה עורכת לנהגים, על מנת לבדוק אם הם נוהגים בשכרות. הבדיקה מתבצעת באופן בו הנהג צריך לנשוף לתוך צינור המחובר למכשיר הינשוף ועל פי האוויר שיוצא בזמן שהוא נושף, אפשר לדעת האם יש ריכוז של אלכוהול בדם של הנהג ובאיזו כמות מדובר.
רף האכיפה כיום לנהג רגיל, כזה שאינו בגדר "אוכלוסיות מיוחדות", הינו 290 מק"ג בליטר אויר נשוף ומעלה.
"אוכלוסיות מיוחדות" הינן נהגים חדשים, נהגים צעירים עד גיל 24 ונהגים מקצועיים, להם רף האכיפה נמוך משמעותית והכמות המכסימלית המותרת להם הינה 50 מק"ג בליטר אויר נשוף.
היה וימצא נהג עם כמות אלכוהול כאמור לעיל, יוגש כנגדו לבית המשפט לתעבורה, כתב אישום בגין נהיגה בשכרות, עבירה שאחד העונשים בגינה, הינו פסילת רישיון הנגיה לתקופה שלא תפחת משנתיים.
עם זאת, יש לומר, כי עורך דין תעבורה, יכול בהחלט, לאחר בחינה מקצועית ומעמיקה של חומר הראיות, להביא לתוצאה עונשית נמוכה משמעותית ואף לזכות נהג במקרים המתאימים.
בדיקת ינשוף – אילו בדיקות נוספות המשטרה מבצעת?
נהג המעוכב לצורך בדיקת שכרות, יתושאל קצרות אם שתה או לא ולאחר מכן, יתבקש לנשוף לתוך מכשיר "הנשיפון", מכשיר אשר אינו מוכר כקביל לצורך הוכחת נהיגה תחת השפעת אלכוהול, אך נותן לשוטר אינדיקציה, באם הנהג שלפניו יכול ונוהג בשכרות או לא.
הנשיפה למכשיר הנשיפון אינה חובה וסירוב לעבור בדיקת נשיפון אינו יכול להוות עילה להעמדה לדין בגין עבירה זו, ולכן חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין נהיגה בשכרות, אך בעוד שנהג המבצע את בדיקת הנשיפון בהצלחה, ישוחרר להמשיך בדרכו, נהג המסרב לבצע בדיקה זו, יעוכב לצורך בדיקות נוספות, לרבות בדיקה במכשיר הינשוף.
נהג המועבר אל בדיקת ינשוף יתושאל, יופנה לבדיקת מאפיינים שהינה בדיקה לבחינה בלתי אמצעית ובלתי מדעית, לקיומם של מאפייני שכרות. הבדיקה מורכבת משלושה שלבים, עמידה במשך 30 שניות, הליכה על קו ולסיום בדיקת הבאת אצבע לאף.
השוטרים במקרים רבים יצלמו את הבדיקות (במיוחד כיום, כאשר מצלמות הגוף של השוטרים הוכנסו לשירות), על מנת, שיוכלו לספק הוכחה מתועדת למצבו של הנהג. אם נניח והנהג יטען, כי בדיקת הינשוף איננה נכונה, והשוטרים יטענו שביצעו בדיקות נוספות, תהיה בידיהם הוכחה שאכן הם ביצעו בדיקות אחרות, על מנת להוכיח, כי הוא נהג שיכור.
בדיקת ינשוף לא תקינה – כיצד אפשר להתמודד עם תוצאות הבדיקה
תקיפה מקצועית של תיקי שכרות, על מנת להביא לתוצאה הטובה ביותר מבחינת הנהג החשוד, חשוב שתעשה בליווי ובייצוג של עורך דין תעבורה.
עורך דין תעבורה יצלם את התיק המשטרתי, על כל חומר הראיות שבו, ידאג לדרוש חומרים ראייתיים נוספים, כאלה שאינם מצויים בדרך כלל בתיק, יעבור בצורה מדוקדקת על חומר הראיות, על מנת לבדוק באם פעלו השוטרים המעורבים, בהתאם לנוהל המשטרתי ואם נפל פגם בהליך בדיקת הנהג במכשיר הינשוף.
לאחר מכן, ניתן להגיע לדין ודברים עם התביעה המשטרתית, או לחילופים לנהל הליך משפטי מלא, הכל לפי העניין.
רמת האלכוהול שנמדדה, הצלחה במבחן ההתנהגות, ותק רב ועבר תעבורתי תקין, כמו גם נסיבות אישיות כאלה ואחרות, הינם כולם משתנים נוספים הנלקחים בחשבון.
מעוניינים במידע נוסף אודות מה עושים במצב שהבדיקת ינשוף לא תקינה? צרו איתנו קשר בטופס שלפניכם