מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

נהיגה בזמן פסילה

14.04.2019
דיני תעבורה

נהיגה בזמן פסילה

נהיגה בזמן פסילה, עבירה לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה, הינה אחת העבירות החמורות ביותר המנויות בפקודת התעבורה.

לא לשווא קבע בית המשפט העליון פעם אחר פעם, כי העונש הראוי בגין נהיגה בזמן פסילה, הוא עונש של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח, מדובר בעבירה , אשר בצידה קבוע עונש מקסימום של 3 שנות מאסר בפועל.

הרציונל בפסיקות אלו של בית המשפט העליון ברור, מדובר בעבירה החותרת תחת סדרי המשפט, עבירה של הפרת הוראה חוקית וכאשר, אין אדם מקיים את החלטותיו של בית המשפט, או של קצין משטרה, כי הנהיגה אסורה עליו, עושה דין לעצמו ועונש של פסילה בפועל, למעשה אינו מרתיע אותו מלשוב ולנהוג בזמן פסילה, הרי שהעונש הראוי שיש להשית עליו, הינו עונש של מאסר בפועל מאחורי סורג ובריח.

נהיגה בפסילה יכולה להיות בגין פסקי דין של בית המשפט, אך גם מי שנפסל מנהלית על ידי קצין משטרה ונמצא נוהג בזמן פסילה, עובר את אותה עבירה בדיוק ואין החוק מבחין בין השניים.

 

נהיגה בזמן פסילת רשיון – מי נוהג ככה, מדוע ומה העונש שהוא יקבל?

ישנן סיבות שונות מדוע אנשים בוחרים לנהוג בזמן פסילה. יש מי שעושה זאת כיוון ואינו מוכן לקבל את החלטת בית המשפט, יש מי שבוחר לנהוג בזמן פסילה, כיוון ואין לו אפשרות אחרת, למשל, מצבו הכלכלי מחייב אותו לעבוד והוא חייב לנהוג לשם כך, הוא יעדיף לקחת את הסיכון ולנהוג בעת פסילה, יש כאלו ורובם המכריע של הנהגים, הסבורים, כי הסיכוי שיתפסו הינו מזערי ולפיכך הם "מוכנים" לקחת את הסיכון".

זאת לדעת ורבים אינן יודעים זאת, כי משטרת ישראל משקיעה רבות באכיפת עבירה חמורה זו של נהיגה בזמן פסילה. למשטרת ישראל יחידה  שהתמחותה הבלעדית הינה בתפיסת נהגים הנוהגים בזמן פסילה, ליחידה מחלקה מודיעינית מרובת משאבים, העושה רבות לצורך איתור אותם נהגים המבצעים את העבירה וכמות התפיסות של יחידה זו גבוהה ביותר.

כאמור, בתי המשפט מתייחסים בחומרה לעבירה של נהיגה בזמן פסילת רשיון, ברבים מהתיקים, במיוחד כאשר לאותו נהג כבר עבר דומה, או עבר תעבורתי מכביד, יעצר הנהג ותוגש בעניינו בקשה לפסילה עד לתום ההליכים המשפטיים ובכל מקרה, עמדתה של התביעה המשטרתית בציקים אלו הינה למאסר בפועל ולפסילה ארוכה ומרתיעה.

 

עבירות תנועה - מה חשוב לדעת

 

נהיגה בזמן פסילה – בדיקת רישיונות

נהיגה בזמן פסילה של הרישיון (אשר ידועה גם בשם שלילת רישיון), מתגלה פעמים רבות במקרים של עצירת הרכב על ידי המשטרה. עצירה כזו, מתרחשת לעתים בידי "יחידת הפסולים" – כך מכונה אותה יחידת משטרה מיוחדת לנושא זה, אשר הזכרנו קודם. אך עצירה כזו עשויה להתרחש גם על ידי יחידות משטרה אחרות ובאופן מיוחד, על ידי אגף התנועה. חשוב לדעת, שעצירת רכבכם לבדיקה עשויה להתרחש גם באופן אקראי. זאת, כאשר המשטרה יוזמת בדיקת רכבים ועוצרת אותם גם מבלי שיש חשד מוגדר כנגד אותו נהג. בכל המקרים האלה, מבוצעת בדיקת רישיון נהיגה סטנדרטית. הבדיקה תעלה די מהר את המידע, האם יש דבר מה לא תקין לגבי אותו נהג או רכב. כמובן, גם לגבי נהיגה בזמן פסילת רישיון.

 

נהיגה בזמן פסילה בפעם הראשונה

נהגים שלוקחים סיכון בנהיגה למרות שלילה, עשויים לחשוב שאם הם נתפסים על כך בפעם הראשונה, התוצאה לא תהיה גרועה במיוחד. גם מי שמיתמם שהוא לא ידע שאסור לעשות זאת או שהוא נהג כך רק לשם..(השלימו את החסר), עשוי למצוא את עצמו בצרות. הרי לא חסרה כיום תחבורה ציבורית וניתן גם להזמין מונית במקרים דחופים. חשוב להבין, שגם במצב של נהיגה בזמן פסילה בפעם הראשונה, בית המשפט עשוי לפסוק עונשים חמורים, כגון מאסר בפועל. כמובן, אם נתפסים נוהגים למרות שלילה פעמים נוספות, מצבכם עשוי להיות חמור במיוחד.

 

נהיגה בזמן פסילת רישיון – מתי זה אסור?

אז מתי אסור לנהוג בשלילה? לכאורה, שאלה מוזרה. אך האם אתם יודעים ממתי בפועל אסור לכם לנהוג, בעקבות שלילה? כעקרון, החל מהרגע שבו נודע לכם שנפסקה פסילת רישיון ולא משנה באילו נסיבות ועל ידי איזה גוף, אסור לכם לנהוג. עוד חשוב לדעת ולא לבלבל את שני הדברים, שתקופת הפסילה בפועל, מתחילה לאחר שמבצעים הפקדת רישיון רכב. ההפקדה עשויה להתבצע בזמנים שונים ובמקומות שונים, כגון יחידת המשטרה שבה נפסל הרישיון, בית המשפט או משרד הרישוי. אך אם ישנה תקופת פסילה מוגדרת, ספירת תקופת הפסילה הזו מתחילה מהפקדת הרישיון.

 

כיצד מבררים את הפרטים, לגבי נהיגה בזמן פסילה?

בשלב זה, אתם מבינים בוודאי שנושא שלילת הרישיון והשלכותיו עשוי להיות מורכב למדי. מאחר שהשלכות אלה עשויות להיות משמעותיות מאוד לחיים האישיים, ברור שחיוני לדעת היטב היכן אתם עומדים בנושא זה. זאת, הן לגבי מצב השלילה והן לגבי הסיכון שרישיונכם יישלל בקרוב, בעקבות הסתבכות כלשהי. אז כיצד מבררים, לגבי דו"חות, נקודות, שלילת רישיון וכדומה? עומדות בפניכם כמה אפשרויות:

  • בשיחה טלפונית – בירור אצל משרד הרישוי, במספר הטלפון כוכבית 5678.
  • בסניפים – הגעה ישירה אל סניפי משרד הרישוי ובירור בעמדות השרות. בסניפים יש גם עמדות שרות עצמי, אשר מסייעות עם מידע ופעולות שונות.
  • באתר – בעזרת שירותים שמציע בנושא זה האתר הממשלתי gov.il .
  • מרכז פניות נהגים ארצי – מפנ"א הוא גוף ממשלתי, אשר מולו ניתן לבצע פעולות רבות, כולל קבלת מידע על דו"חות או בקשה לביטול דו"ח.

 

נהיגה בזמן פסילה – סעיף 67 והשלכותיו

מבחינת החוק לגבי נהיגה בזמן פסילה סעיף 67 לפקודת התעבורה מהווה את נקודת המוצא. על בסיס סעיף זה, תפעל המשטרה, יפסוק בית המשפט ויסייע לכם עורך הדין. עם זאת, חשוב להזכיר, כי לשון החוק איננה סוף פסוק. זאת, מאחר שיש נסיבות שונות לכל אירוע שמתרחש בכביש. הנהגים וההיסטוריה האישית שלהם שונים זה מזה, הרכבים, מצב הכביש וכדומה. ישנו גם מקום לשיקול דעת של בית המשפט ולפרשנות של החוק.

נהג אשר הוגש כנגדו כתב אישום בגין עבירה של נהיגה בזמן פסילה, חייב עורך דין תעבורה בקיא ומנוסה לצידו, אשר יבדוק את חומר הראיות בצורה מדוקדקת ויוכל להביא לתוצאה הטובה ביותר בתיק.

פעמים בעיות, לא מצליחה התביעה המשטרתית להוכיח, כי אכן האדם נהג ברכב, פעמים אחרות לא מצליחה התביעה המשטרתית להוכיח, כי הנהג ידע דבר הפסילה (נשפט בהיעדרו, או שעורך דינו לא הודיע לו דבר הפסילה, הגם שאין העניין פוטר אותו לחלוטין) שעומדת כנגדו. ישנם תרחישים שונים, אשר עורך דין תעבורה מקצועי ובעל ניסיון יוכל לעשות בהם שימוש, על מנת להביא לזיכוי, או לצמצם משמעותית את חומרת הענישה.

מעוניינים במידע נוסף על ההשלכות של נהיגה בזמן פסילת רישיון? צרו איתנו קשר

 

לייעוץ ראשוני שלחו טופס:


    *אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
    לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

      כתובתנו
      דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
      077-4420820 משרד
      0525634178 עו״ד אבי דוויק

      0507451980 עו״ד יורי ברנט
      שעות פעילות
      א-ה: מהשעה 9:00-18:00
      דואר אלקטרוני
      dweck-brant@012.net.il
      2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
      לייעוץ ראשוני
      חייגו עכשיו: 077-4420820
      או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: