מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

ביטול פסילה מנהלית: מתי ניתן לבטל ואיך עושים זאת נכון?

30.03.2019

אחת הבעיות הקשות ביותר העומדות בפני אנשים המתמודדים עם סיטואציות משפטיות שונות, בוודאי אם מדובר בסיטואציות אל מול המשטרה, היא ביטול החלטה מנהלית שהתקבלה. הקלישאה אומרת כי הרבה יותר קשה לבטל החלטה שהתקבלה מאשר להילחם בהחלטה שעדיין לא התקבלה עדיין. יחד עם זאת, ביטול פסילה מנהלית הוא משימה אפשרית בהחלט, במיוחד אם נעזרים בשירותיו של עורך דין תעבורה הבקיא בתחום. בכתבה זו נסקור את הנושא.

מהי פסילה מנהלית של רישיון נהיגה?

פסילה מנהלית של רישיון הנהיגה מושתת על ידי קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה, וזאת להבדיל מפסילת רישיון, הנעשית על ידי בית המשפט. בסמכותו של קצין המשטרה לפסול מנהלית, באופן זמני, רישיון נהיגתו של נהג אשר ביצע עבירת תנועה או היה מעורב בתאונת דרכים בהתאם לעניין ודרגת החומרה של העבירה שהוא ביצע.

קיימות שלוש אפשרויות עיקריות של פסילה מנהלית, 30, 60 ו-90 יום, והן נקבעות בהתאם לעבירה, או שבמקרה של תאונת דרכים והשלכותיה. למשל, תתקבל פסילה של 30 ימים במידה ומדובר על נהיגה במהירות מופרזת, פסילה של 60 ימים במקרה והייתה תאונת דרכים בה נגרם נזק לאדם או פסילה ל-90 ימים במקרה של תאונת דרכים קטלנית שגרמה למוות.

נהיגה במהלך פסילה מנהלית דינה כדין נהיגה בזמן פסילה של הרישיון: נהג הנתפס בקלקלתו עלול לקבל עונש חמור של עד שלוש שנות מאסר (בהתאם לסעיף 67 של פקודת התעבורה).

 

ביטול פסילה מנהלית: מה חשוב לעשות?

על מנת שקצין משטרה יוכל לפסול רישיון נהיגה, חובה עליו לערוך שימוע לנהג. במהלך השימוע, המתבצע ימים ספורים לאחר מועד ביצוע העבירה, על הנהג להשמיע את טענותיו ולהסביר מדוע לדעתו לא צריך קצין המשטרה לפסול מנהלית את רישיון הנהיגה שלו. מומלץ כי הנהג יגיע לשימוע, אחרת יגברו הסיכויים שרישיון הנהיגה שלו ייפסל.

על מנת לבצע ביטול פסילה מנהלית, חשוב להיעזר בעורך דין מומחה בתחום. רצוי להיות מיוצג ע"י עורך דין תעבורה מומחה גם במהלך השימוע בפני קצין המשטרה. חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין תעבורה בטרם מגיע הנהג לשימוע, על מנת שזה ייעץ לו כיצד עליו לנהוג במהלך השימוע ועל אילו דברים יש לתת את הדגש במהלך השימוע. יש לקחת בחשבון, כי למרות שהשימוע אינו מהווה חקירה, דברים הנשמעים בשימוע מועלים על ידי קצין המשטרה על הכתב, ומאוחר יותר עלולים לשמש כנגד הנהג.

הליך הגשת בקשה לביטול פסילה מנהלית

ההליך המשפטי לביטול הפסילה נעשה באמצעות הגשת בקשה לביטול פסילה מנהלית, על פי סעיף 47 לפקודת התעבורה. את הבקשה מגישים לבית המשפט לתעבורה אשר במקום ביצוע העבירה. הבקשה עשויה להתייחס לנסיבות העבירה או תאונת הדרכים, לקיום הראיות בנושא, לשיקול הדעת של הקצין המפקח ועוד. שאלה עיקרית שבית המשפט שואל את עצמו היא עד כמה המשך השהות על הכביש של הנהג מהווה סכנה לציבור הנהגים או הולכי הרגל, כאשר לצורך זה עשויים לבחון את העבר התעבורתי של אותו נהג.

כפי שאמרנו קודם לכן, מומלץ ביותר להיעזר בשירותיו של עורך דין תעבורה לצורך הגשת בקשה לביטול פסילה מנהלית. עורך דין תעבורה יגיש בשמכם בקשה מנומקת לביטול הפסילה המנהלית. לעיתים, יש לתמוך הבקשה בתצהיר מטעמכם. בכל מקרה, עקב חשיבות הנושא, התהליך מתבצע ללא דיחוי: מספר ימים לאחר הגשת הבקשה ייקבע מועד לדיון בבקשה. לדיון זה יגיע עמכם עורך דין תעבורה. התובע המשטרתי יביא איתו את התיק המשטרתי עם חומר הראיות כנגדכם (אם יש ראיות מוחשיות) ובית המשפט ינהל דיון, אשר בסיומו יחליט האם הבקשה נדחית או מתקבלת.

אם אין ראיות מוצקות או לחלופין בית המשפט משתכנע שהנהג אינו מסכן את הציבור, ייתכן מאוד שיוחלט על ביטול פסילה מנהלית. שימו לב ששאלת המסוכנות תיבחן רק לאחר שמוצגות הראיות, כלומר, בהיעדר ראיות לא בוחנים את המסוכנות. היה ובית המשפט יחליט לקבל את הבקשה, בסמכותו לבטל לאלתר את פסילת רישיון הנהיגה, להמיר אותה לפסילה על תנאי או לקצוב אותה לתקופה קצרה מזו שקבע בית המשפט.

ביטול פסילה מנהלית אכן אפשרית

קיימים מצבים בהם במסגרת הבקשה עצמה כבר ניתן להגיע להסדר טיעון ולסיים את התיק במלואו, בהליך שעשוי להיות פשוט ומהיר יותר. על החלטתו של בית המשפט לתעבורה, ניתן לערער תוך 7 ימים לבית המשפט המחוזי, ועם עורך דין מומחה בתחום תוכלו להגיע למצב של ביטול פסילה מנהלית. אם במהלך הזמן מתווספות נסיבות חדשות שלא קיבלו התייחסות מספקת בדיון הראשוני – למשל ראיות חדשות לזכות הנהג – אפשר להגיש לבית המשפט לתעבורה בקשה לעיון חוזר.

עורך דין מומחה אשר יוכל בצורה מנומקת להביא אתכם למצב של ביטול פסילה מנהלית באמצעות מילוי הבקשה בצורה מקצועית. בקשה לביטול פסילה מנהלית כוללת נימוקים לבקשה, נימוקים להעדר מסוכנות, תיאור מקצועי של הליך השימוע ונסיבות אישיות.

 


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: