מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

כדי לעבור בדיקת ינשוף כמה מותר לשתות? שלא ייפסל לכם הרישיון!

1.10.2021

כן, גם אם שתית רק בירה אחת ועברו שעתיים, ייתכן שיפסלו לכם על זה את הרישיון. אז בכדי לעבור בדיקת ינשוף כמה מותר לשתות? ישנם מספר חוקים ותקנות ביחס לנהיגה בשכרות ולנהיגה תחת השפעת אלכוהול והסיבות ידועות, אלכוהול מטשטש וגורם להאטה במהירות התגובה ולנטילת סיכונים מיותרים. מצד שני, כמות מועטה של אלכוהול ועליה להגה לאחר זמן ממושך עשויה שלא לגרום להרשעתכם ולפסילת רישיון, ולכן חשוב להבין מה בדיוק אומר החוק וכיצד ניתן לדעת כמה מותר לשתות אם בכלל לפני שעולים על ההגה.

 

מה העונש הצפוי?

נהגים שהחליטו לנסוע לאחר שתיית אלכוהול בכמות גבוהה מהמותר בחוק עשויים בהחלט למצוא עצמם מואשמים בעבירה זו. עונש על נהיגה בשכרות צפוי להיות מחמיר, ועשוי לכלול פסילת רישיון לשנתיים או יותר, מאסר על תנאי או קנס כספי, וזאת בנוסף לעונשים קבועים כגון פסילה מנהלית והחרמת הרכב בידי קצין משטרה לחודש, 10 נקודות חובה ושליחתם למכון הרפואי לבטיחות בדרכים כדי לבדוק כשירותם לקבלת רישיון נהיגה מחדש.

ענישהבגין עבירה זו תהיה מחמירה יותר אם לא מדובר בעבירה הראשונה, והיא עשויה להגיע לפסילה לארבע שנים או אף לריצוי מאסר בפועל בהתאם לחומרת המקרה ומספר החזרות. אלטרנטיבה פחות מחמירה היא האשמה בעבירה של נהיגה תחת השפעת אלכוהול, העשויה לגרור שלושה חודשי פסילה בלבד. כך שגם אם זו הפעם הראשונה שתתפסו וקל וחומר אם כבר נתפסם על עבירה דומה בעבר גם שתית רק בירה אחת כשעברו שעתיים יכולה להביא למצב שיפסלו לכם על זה את הרישיון.

 

שתית רק בירה אחת ועברו שעתיים? יש מצב שיפסלו לכם על זה את הרישיון

לכן חשוב להבין שבהתאם למשקל וגודל גופכם, לארוחה שאכלתם או שלא אכלתם לפני ששתיתם, ולרמת הספיגה הכללית של אלכוהול בדמכם עשויה להיות השפעה על התשובה לשאלה שהעלינו, והיא האם שתית בירה אחת ועלייה להגה לאחר שעתיים יכולה להביא לפסילת רישיונכם.

החוק אינו מגדיר בצורה מפורשת מה הזמן שמותר לנהוג בו לאחר שתיית אלכוהול. למעשה, החוק מגדיר כמות אלכוהול בדם שאם נמדדה כמות גבוהה ממנה ניתן להרשיע את הנהג בנהיגה תחת השפעת אלכוהול או נהיגה בשכרות. לכן ככלל מומלץ שלא לנהוג לאחר שתייה, אך אם בכל זאת שתיתם לחכות יותר משעתיים ולשתות מים בזמן ההמתנה כדי שידללו את כמות האלכוהול בדם.

אף אם נהגתם באחריות ומילאתם אחר כל ההמלצות ייתכן ותואשמו בנהיגה תחת השפעת אלכוהול. במקרה זה מומלץ לפנות מיד לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה לקבלת סיוע והדרכה כיצד לנהוג, שכן הסתייעות שכזו משפרת דרמטית את הסיכויים להליך מהיר ולענישה מופחתת ככל הניתן.

משרד עורכי דין תעבורה דוויק ברנט ושות' פועל זה שנים רבות כדי לסייע לאלפי לקוחות להתמודד עם אישומים הקשורים בדיני תעבורה. עו"ד אבי דוויק ועו"ד יורי ברנט הינם עורכי דין לתעבורה ויוצאי משטרת ישראל, אשר בתפקידיהם השונים במשטרה שירתו בתפקידי תביעה, חקירה ובחינה. בכך צברו ניסיון מקצועי מגוון בשיטות העבודה והחקירה במשטרה ובדיני התעבורה בפרט.

הלקוחות הפונים למשרד נהנים מקשת רחבה של תחומי ייעוץ משפטי ומקצועי בכלל הסוגיות הנוגעות בדיני התעבורה, וכן מזמינות של 24 שעות ביממה.

 

בדיקת ינשוף כמה מותר, איך ומה בודקים?

יש מגוון אמצעי בדיקה, אשר מאפשרים להעריך את רמת האלכוהול בגופם של נהגים. אחד הבולטים שבהם הוא מכשיר ה"ינשוף", אשר נמצא ברכבי שוטרי התנועה. ניתן להפעיל אותו ישירות בשטח, בעקבות עצירת נהג. המכשיר בודק את רמת האלכוהול באוויר שהנהג נושף. השאלה המרכזית היא, מבחינת בדיקת ינשוף כמה מותר שרמה זו תהיה? התשובה על כך מורכבת מעט, מאחר שהיא נובעת מחוקים שונים, אשר השתנו לאורך השנים. כמו כן, היא מושפעת מפסיקות בתי משפט, חלוקת הנהגים לשני סוגים (מיד נסביר) ושיקול הדעת של המשטרה.

בואו נעשה בזה סדר ונפשט מעט, בכדי להתמקד במה שחשוב לכם כנהגים לדעת על בדיקת ינשוף:

איך זה עובד? הנהג נושף לתוך מכשיר הינשוף. לאחר מכן, המכשיר מעריך את רמת האלכוהול באוויר שננשף, ביחידות של מיקרוגרמים של אלכוהול לליטר אוויר.

מה הרף? תוצאה של מעל 240 מיקרוגרם אלכוהול לליטר, נחשבת כהוכחה לביצוע עבירה זו.

האם מקלים? שיקול הדעת של המשטרה, בעקבות פסיקות שונות, מביא לכך שדו"חות ניתנים בפועל רק כאשר רמת האלכוהול מזוהה כעוברת 290 מיקרוגרם אלכוהול לליטר.

האם יש יוצאי דופן?  יש סוגי נהגים ונסיבות, שבהם הנהג יוגדר כשייך ל"אוכלוסייה מיוחדת". מדובר על נהג חדש, נהג שגילו מתחת ל-24, נהג רכב ציבורי או נהג רכב מסחרי (במשקל של מעל ל-3,500 ק"ג). עבור אוכלוסייה מיוחדת זו, עבירה זו מוגדרת כמצב, שבו הינשוף זיהה 50 מיקרוגרם של אלכוהול לליטר ומעלה. בפועל, המשטרה נוטה להתייחס רק לכמות שעוברת 100 מיקרוגרם לליטר.

 

בדיקת ינשוף כמה מותר לחכות?

יש עוד נקודה מעניינת, שחשוב להוסיף לגבי בדיקת הינשוף והזמן שעבר מאז ששתיתם. מסתבר שהשוטרים הבודקים חייבים להמתין עוד רבע שעה מרגע שהם עצרו אתכם לבדיקה, לפני שמבצעים את בדיקת הינשוף בפועל. זהו פרק זמן, שבו הנהג אמור (והשוטר אמור לוודא זאת) לא לאכול או לשתות דבר. מותר לסרב להיבדק, אם השוטרים לא ממתינים פרק זמן כזה.

 

האפשרות של בדיקת דם

כדאי לכל נהג לדעת לגבי בדיקת ינשוף כמה מותר שתהיה רמת האלכוהול באוויר הננשף. אך חשוב להיות מודעים גם לכך, שלא בהכרח חייבת להתבצע בדיקת ינשוף. ראשית, קיימת האפשרות של סירוב לבדיקת ינשוף. הדבר לא מומלץ, מאחר שזו מעין הודאה באשמה (תעלה בצדק השאלה, מדוע סירבתם? בגלל שידעתם שאתם שיכורים?).

אפשרות נוספת, היא בדיקת אלכוהול בדם באמצעות לקיחת דגימת דם. זו היא בדיקה שנחשבת מדויקת יותר, וזכות הנהג לדרוש שהיא תבוצע במקום בדיקת הינשוף. אם אתם מרגישים שאתם רוצים לדעת יותר או להתייעץ עם איש מקצוע, תוכלו לפנות אל עורך דין תעבורה בעל ניסיון בהליכים משפטיים מהסוג הזה.


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: