צברתם הרבה דו"חות? איך מתמודדים עם זה?
ישנם הרבה סוגים של עבירות חניה כאשר לכל אחד מהם ישנה התייחסות אחרת ומדיניות אכיפה שונה. כך ישנה האכיפה שנעשית באמצעות מצלמות וישנה האכיפה בלילה. יש אכיפה בגין פריקה וטעינה ואכיפה של תג נכה. יש אכיפה לרכב דו גלגלי ואכיפה לחגים ומועדים מיוחדים וכן הלאה.
לא כל אחד בקי בפרטי הפרטים שלך כל עבירת חניה ובתעריפים של כל עבירה.
נפרט להלן את עבירות החניה השונות שעשיות חייב אתכם בדוחות לא ממש נעימים ונלמד מה אפשר לעשות עם כל אותן הדוחות.
חניה במקום אסור
ישנה חניה אסורה אשר היא מהווה למעשה סיכון למעברם של הולכי רגל. כאשר מדובר בצירי תנועה מרכזיים ראשיים, הרי שתתבצע האכיפה בהתאם לעבירה המיוחסת. כך לדוגמא יינתן דגש מיוחד לעבירות חניה חמורות כמו חניה במקום שמור לנכה, חניה במעבר חציה, חניה בתחנת אוטובוס, חסימה של נציב נסיעה, חסימת מדרכה, חניה כפולה וכן הלאה.
התעריפים של הקנסות נקבעים כאמור בהתאם לחומרת העבירה.
- חניה על מדרכה אשר חוסמת את מעברם של הולכי רגל, יחייב את הנהג בתשלום קנס על סך – 500 ₪.
- חניה הגורמת לחסימת נתיב תחייב את הנהג בתשלום על סך 250 ₪. חניה בתחום צומת או בתחום מעבר חצייה יחייב בתשלום קנס שינוע בין 250 ₪ ל – 500 ₪. ישנן עבירות שיחייבו בתשלום קנס גבוה עוד יותר.
- אם הנהג חנה בחנייה השמורה לנכה הוא עשוי להסתכן בתשלום של קנס על סך 1000 ₪.
- חסימת נתיב תחייב בתשלום של 500 ₪. חניה בתחום תחנת אוטובוסים או תחנת מוניות תחייב גם כן בתשלום של 500 ₪ וכן הלאה.
מתנגדים לדוח? מה אתם יכולים לעשות?
ישראלים רבים נוטים להתעלם מהדוח שהוצמד על חלון הרכב שלהם. גם כאשר הם מקבלים את דרישת התשלום בדואר הם עדיין בוחרים שלא להתייחס. האם הם נוהגים בחכמה? לא ממש. הדוח לא יתפוגג והעירייה ממש לא תשכח את הקנס המוטל על הנהגים הללו. נהגים שסבורים כי הדוח אינו תקין או שהוא שגוי יכולים בהחלט לטפל בכך ולנסות לברר מה הם יכולים לעשות על מנת להקל על עונשם או אפילו לבטל את הקנס.
לא פעם אכן מתברר כי מדובר בדוח שגוי שניתן בטעות. מה שאפשר לעשות על מנת להוכיח את הדבר הוא פשוט לבקש להישפט בבית המשפט. ברור כי קודם לכן יש לאסוף את כל המסמכים הרלוונטיים שיוכלו להוכיח את חפותו של הנהג ואשר אלו תומכים בגרסתו של הנהג. יש לצרף מכתב אשר תומך בכל הטענות שלו תוך צירוף כל האסמכתאות וכל הנימוקים אשר תומכים בטיעונים. זה כולל גם את תצלום הדוח.
חשוב לדעת כי התעלמות מהדוח זה ממש לא פתרון ויש לטפל בו בדרכים החוקיות המקובלות.
*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.