מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

באילו מקרים אפשר לבטל דוח של מצלמת אור אדום?

1.08.2021

באופן טבעי, תחום אכיפת התנועה השתכלל רבות בשנים האחרונות והיום עבירות רבות מתועדות על ידי מצלמות שפזורות בכבישי וצמתי הארץ. נוסף על מצלמות המהירות המוכרות,  כיום נעשה שימוש גם שימוש במצלמות פנייה שמאלה, מצלמות אור אדום ומצלמות נוספות ייעודיות לעבירות שונות. 

כתוצאה מכך, רבים פונים לעורכי דין תעבורה בשאלה "באילו מקרים אפשר לבטל דוח של מצלמת אור אדום?". ננסה לתת על כך תשובה מספקת בפסקאות הבאות.

חמורה כשם שהיא שכיחה

עבירה של מעבר באור אדום נחשבת לעבירה חמורה ביותר בספר חוקי התעבורה של מדינת ישראל, על אף שלמרבה הצער היא גם שכיחה למדי. העונש המושת עליה הוא קנס של אלף שקלים ועשר נקודות. במידה ומבצע העבירה הוא נהג חדש, העונש יחייב גם טסט ותיאוריה מחודשים לנהג.

באופן כללי, עבירה באור אדום אינה מחייבת בזימון לבית המשפט, אלא אם כן כתוצאה מהעבירה אירעה תאונה עם נפגעים. במצב זה העונש עשוי להיות חמור יותר ואף להתגלגל למישור הפלילי, בכפוף לנסיבות המקרה, או אם האור האדום דלק ברמזור מעל 5 שניות.

חשוב לדעת שתשלום הקנס מתקבל כהודאה בביצוע העבירה. לכן החלק הראשון בתשובה לשאלה באילו מקרים אפשר לבטל דוח של מצלמת אור אדום יהיה כך: כשמקבל הדוח לא משלם אוטומטית את הקנס אלא מבקש להישפט במקום.

באילו מקרים אפשר לבטל דוח של מצלמת אור אדום?   

ישנם כמה וכמה מצבים מקובלים בהם אפשר לקבל זיכוי על דוח של מצלמת אור אדום. במידה והרמזור הרלוונטי אינו תקני, כלומר לא הוצב כיאות בצומת, אזי יש היתכנות לביטול הדוח. בהקשר זה יש לדעת שחובת ההוכחה מוטלת על התביעה, ולכן על המדינה לספק ראיות לכך שהרמזור תקני.

עוד טענה רלוונטית לקייס עוסקת בחומר המצולם. במידה והוידאו המתקבל מטושטש ולא ניתן לקבוע ממנו בוודאות את זהותה של לוחית הרישוי, הרי שקיים ספק סביר שעשוי להביא לזיכוי. 

זהות הנהג היא גם פקטור משמעותי לשאלה באילו תאונות אפשר לבטל דוח של מצלמת אור אדום. באופן אוטומטי, קנס על נסיעה ברמזור אדום מגיע לבעל הרכב, גם אם לא הוא היה הנהג. במידה וניתן להוכיח שברכב נהג אדם אחר, אזי הדוח יעבור אליו. אין צורך במשפט הוכחות סבוך – תצהיר חתום על ידי הנהג האחר שהחזיק ברכב יכול לשמש כהוכחה קבילה לשם העברת הדוח.

לא מגיעים לבית המשפט בלי עורך דין תעבורה

זימון לבית המשפט אינו ההליך הקלאסי במקרה של דוח מצלמת אור אדום. לכן, כדאי לעשות לשם כך את ההיערכות המתאימה ולהיעזר בעורך דין תעבורה שיסייע בביטול הדוח. עורך דין תעבורה מכיר על בורים את סעיפי החוק הרלבנטיים ולכן יידע האם "יש קייס או אין", וכיצד ניתן לפעול לביטול הדוח.        


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: