מספר חירום 24/7 חייגו: 050-7451980
לייעוץ ראשוני התקשרו: 052-563-4178

שימוש בטלפון בזמן נהיגה

26.11.2020

על כל נהג ונהג מוטלת אחריות רבה הן לשמירה על חייו וחיי האנשים אותם הוא מסיע, והן לשמירה על חייהם של הנהגים האחרים בכביש. שימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה גורם להסחת דעתו של הנהג ועלול לגרום לתאונות קטלניות. שימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה נחשב למעשה מסוכן מאוד ומשכך, הענישה בעבור פעולה זו נקבעה בהתאם.

מה אומר על כך החוק ?

התקנה העוסקת בעבירה של איסור השימוש בטלפון בזמן נהיגה קובעת כך :

"בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב – לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב 

אלא באמצעות דיבורית ולא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s).

בתקנת משנה זו –

"דיבורית" – התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;

"טלפון" – מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג." 

אדם משתמש בנייד בנהיגה

כלומר, אדם הנוהג ברכב שנמצא בתנועה, תוך כדי התעסקות או שימוש בפלאפון – עובר עבירה. האיסור על ההתעסקות בטלפון כולל את האיסור לבצע שיחות ללא דיבורית, לקרוא או לכתוב הודעות, לגלוש באינטרנט, ולעשות כל פעולה שמסיחה את דעתו של הנהג מהכביש. בנוסף לכך, גם השימוש באוזניות וביצוע שיחת טלפון ללא דיבורית – אסורים שניהם. חשוב לדעת שלעניין זה, גם עצירה באור אדום ברמזור נחשבת כחלק מזמן הנסיעה ומשכך האיסור חל גם בפרק זמן זה.

מהו העונש על עבירה זו?

עבירת שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה נחשבת כחמורה מאוד ומשכך, הן החוק והן בית המשפט נוטים  להחמיר עם נאשמים בעבירה זאת וכך – החזקה ביד של טלפון, או לחלופין שימוש בטלפון בזמן נהיגה עשויים לגרור קנס של 1000 ₪ + 8 נקודות. כמו כן, על נהיגה תוך כדי שימוש באוזניות, יקבל הנהג קנס בסך של 250 ₪.

חשוב לדעת שגם אם נתפסת אוחז ביד את הטלפון הנייד, בלי לעשות בו כל שימוש – שוטר יכול לעצור אותך ולכתוב לך דו"ח תנועה. כמו כן, יש להיות ערים גם למצלמות האכיפה האוטומטיות שהותקנו לאחרונה. מטרתן של מצלמות אלו, היא להגביר את האכיפה על שימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה. באם מצלמה מסוג זה "תפסה" אותך משתמש בטלפון בזמן הנהיגה, הדו"ח ישלח באופן אוטומטי לבעל הרכב.

אגב, מה קורה, במקרה שבו לא בעל הרכב הוא זה שנהג בו בזמן צילום העברה? במקרים כאלה, ניתן ליזום מהלך של הסבת דו"ח, שבו מעבירים את הדו"ח על שמו של מבצע העברה בפועל. כמובן, מאחר שמדובר בצילום, ייתכן שרואים שם בבירור שדווקא בעל הרכב היה הנהג. כך שצריך להוכיח מי באמת נהג ברכב. באופן רגיל, מדובר על כך שמי שנהג בפועל, מאשר בכתב שהוא אכן היה הנהג.

כיצד ניתן לבטל דו"ח?

ראשית, יש לשים את הדעת, כי לנסיבות העבירה קיימת השפעה רבה, עד כדי כך שהן יכולות להביא לביטול של הדו"ח, להפחתת הקנס שננקב, להמרת הדו"ח באזהרה ועוד. עורך דין לענייני תעבורה יכול לסייע לכם להוכיח שהשוטר שנתן לכם את הדו"ח, הבחין בעבירה כאשר היה במרחק רב מידי (ואז לעורר ספק באשר לשאלה האם באמת יכול היה לראות את הנהג מבצע את העבירה), בנוסף יכול עורך הדין להוכיח, כי העבירה בוצעה כשעצרתם ברמזור אדום, ובאם אין לכם עבר תעבורתי, יוכל עורך הדין לבקש לבטל או להפחית את הקנס, או למחוק את הנשודות. משכך, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין לענייני תעבורה. עורך דין אמין ומקצועי עשוי לסייע לכם להגיע לתוצאות האופטימליות עבורכם.

 

שימוש בטלפון בזמן נהיגה – במה העו"ד תורם?

מעבר למה שהזכרנו כרגע לגבי עורכי דין, הם יוכלו לסייע לכם גם תודות ל: 

  • התמצאות בפרטי החוק – עורך דין שמתמחה בתחבורה, לפני הכול מתמצא בכל פרטי החוק. הוא גם אמור להיות מעודכן היטב בכל השינויים בו, כאשר שינויים כאלה מוצגים. 
  • ניסיון בשטח – תודות לכך, עורך דין כזה יוכל להציג בפניכם אלטרנטיבות שונות להתמודדות עם המצב ובהסכמתכם לפעול בהתאם לכיוון שתבחרו. 
  • רקע קודם משמעותי – עשוי להיות לו גם רק משמעותי מעבר לעולם המשפט, כגון ניסיון משטרתי מתחום התחבורה. 
  • התמקדות בכם בלבד – עברות תנועה, כולל שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, עשויות להיות בטיפול של מגוון גורמים. אם זה משטרה, בית משפט, משרד התחבורה ועוד. אף אחד מהם איננו ממוקד באינטרסים שלכם בלבד, אם בכלל. עורך דין איכותי שלכם, יפעל עבור האינטרס שלכם בלבד, באופן היסודי ביותר. 

הערה חשובה: עורכי דין אינם יכולים להבטיח דבר בוודאות, מאחר שמדובר על פעילות (בסיוע שלהם) מול גופים אחרים. בעיקר בתי המשפט. למרות מה שהחוק קובע, ישנו מקום רב לשיקול דעת של גורמים אלה. כתוצאה מכך, בכל מצב ספציפי, שופטים שונים, המשטרה, משרד התחבורה וגורמים אחרים, עשויים להחליט בצורות שונות. מעשית, עורך דין שמנוסה במקרים דומים, יוכל להעריך ולהציג בפניכם באופן ריאליסטי ונרחב, את האפשרויות להמשך.

 

לא רק שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה

"נהיגה בחוסר זהירות" ואף "נהיגה בקלות ראש", הם מונחים שקשורים בחוק לנושא שימוש בטלפון בזמן נהיגה. למעשה, הדיבור בטלפון הוא חלק ממכלול דברים שנחשבים לחוסר זהירות או קלות ראש. לנהגים גם אסור למשל לאכול תוך כדי נהיגה או לכוון את הרדיו. גם פעולה שמאפשרת להמשיך להסתכל קדימה לכביש, כגון קשירת עניבה (ממהרים לפגישה ורוצים לחסוך זמן?) אסורה על נהגים. העיקרון הבסיסי זהה בכולם ודי פשוט: להימנע מהסחות דעת.  

 

שימוש בנייד בנהיגה – להתמצא בפרטים ולא לקחת סיכונים

אם יש לכם ספק לגבי היבט כלשהו בנושא זה, כדאי לבדוק זאת מראש. למשל לגבי אופנועים, מותר להשתמש במנגנון שמאפשר דיבור ללא ידיים, אשר מקובע בתוך הקסדה. בכל מקרה, העיקרון של מניעת הסחות דעת כל כך רחב וחד משמעי, שכדאי פשוט לא לקחת סיכונים. כלומר מוטב לצאת מנקודת הנחה, שפעילות שיש לגביה ספק, היא פעילות אסורה. 

 

קנס על שימוש בטלפון בזמן נהיגה

בהתאם לנסיבות, עשויים להעריך שהקנס לא גבוה, שלא מעוניינים להוסיף לכך הוצאות על עורך דין ושאין לכם זמן מיותר להשקיע בכיוון זה. לכן, אתם עשויים להחליט פשוט לשלם את הקנס ולהיזהר יותר להבא. זו החלטה לגיטימית, רק קחו בחשבון שתשלום קנס נחשב להודאה בביצוע העברה. אגב, גם כל מה שאומרים לשוטר שרושם את הדו"ח, עשוי להגיע לדו"ח או להתבטא בבית המשפט.

 

שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה – השורה התחתונה

ברור ששימוש בטלפון בזמן נהיגה, בכל צורה היא, מהווה הסחת דעת. ברור וידוע כמו כן, שנהיגה כרוכה בסיכונים פוטנציאליים גדולים ביותר. זאת, במיוחד ובעיקר, בהקשר של חוסר זהירות והסחות דעת. כך שהמסקנה המעשית הפשוטה, היא שמוטב כלל לא לדבר בטלפון הסלולארי, תוך כדי הנהיגה. אם כבר מסתבכים בצורה כזו, השורה התחתונה פשוטה למדי גם כן: מוטב להתמודד עם המצב בסיוע של עורך דין מנוסה ואיכותי, אשר מתמחה בתחום התחבורה. 


*אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי פרטני. כל הנוקט פעולה או נמנע מנקיטת פעולה לאור האמור לעיל עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו הבלעדית.
לייעוץ ראשוני שלחו טופס:

    כתובתנו
    דרך בגין 112 תל-אביב 6701308
    077-4420820 משרד
    0525634178 עו״ד אבי דוויק

    0507451980 עו״ד יורי ברנט
    שעות פעילות
    א-ה: מהשעה 9:00-18:00
    דואר אלקטרוני
    dweck-brant@012.net.il
    2024 © כל הזכויות שמורות לדוויק ברנט משרד עורכי דין
    לייעוץ ראשוני
    חייגו עכשיו: 077-4420820
    או השאירו פרטים לקבלת שיחה חוזרת: