על כל נהג ונהג מוטלת אחריות רבה הן לשמירה על חייו וחיי האנשים אותם הוא מסיע, והן לשמירה על חייהם של הנהגים האחרים בכביש. שימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה גורם להסחת דעתו של הנהג ועלול לגרום לתאונות קטלניות. שימוש בטלפון הנייד בזמן נהיגה נחשב למעשה מסוכן מאוד ומשכך, הענישה בעבור פעולה זו נקבעה בהתאם.
מה אומר על כך החוק ?
התקנה העוסקת בעבירה של איסור השימוש בטלפון בזמן נהיגה קובעת כך :
"בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב – לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב
אלא באמצעות דיבורית ולא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s).
בתקנת משנה זו –
"דיבורית" – התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;
"טלפון" – מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג."
כלומר, אדם הנוהג ברכב שנמצא בתנועה, תוך כדי התעסקות או שימוש בפלאפון – עובר עבירה. האיסור על ההתעסקות בטלפון כולל את האיסור לבצע שיחות ללא דיבורית, לקרוא או לכתוב הודעות, לגלוש באינטרנט, ולעשות כל פעולה שמסיחה את דעתו של הנהג מהכביש. בנוסף לכך, גם השימוש באוזניות וביצוע שיחת טלפון ללא דיבורית – אסורים שניהם. חשוב לדעת שלעניין זה, גם עצירה באור אדום ברמזור נחשבת כחלק מזמן הנסיעה ומשכך האיסור חל גם בפרק זמן זה.
מהו העונש על עבירה זו?
עבירת שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה נחשבת כחמורה מאוד ומשכך, הן החוק והן בית המשפט נוטים להחמיר עם נאשמים בעבירה זאת וכך – החזקה ביד של טלפון, או לחלופין שימוש בטלפון בזמן נהיגה עשויים לגרור קנס של 1000 ₪ + 8 נקודות. כמו כן, על נהיגה תוך כדי שימוש באוזניות, יקבל הנהג קנס בסך של 250 ₪.
חשוב לדעת שגם אם נתפסת אוחז ביד את הטלפון הנייד, בלי לעשות בו כל שימוש – שוטר יכול לעצור אותך ולכתוב לך דו"ח תנועה. כמו כן, יש להיות ערים גם למצלמות האכיפה האוטומטיות שהותקנו לאחרונה. מטרתן של מצלמות אלו, היא להגביר את האכיפה על שימוש בטלפון הנייד בזמן הנהיגה. באם מצלמה מסוג זה "תפסה" אותך משתמש בטלפון בזמן הנהיגה, הדו"ח ישלח באופן אוטומטי לבעל הרכב.
כיצד ניתן לבטל דו"ח?
ראשית, יש לשים את הדעת, כי לנסיבות העבירה קיימת השפעה רבה, עד כדי כך שהן יכולות להביא לביטול של הדו"ח, להפחתת הקנס שננקב, להמרת הדו"ח באזהרה ועוד. עורך דין לענייני תעבורה יכול לסייע לכם להוכיח שהשוטר שנתן לכם את הדו"ח, הבחין בעבירה כאשר היה במרחק רב מידי (ואז לעורר ספק באשר לשאלה האם באמת יכול היה לראות את הנהג מבצע את העבירה), בנוסף יכול עורך הדין להוכיח, כי העבירה בוצעה כשעצרתם ברמזור אדום, ובאם אין לכם עבר תעבורתי, יוכל עורך הדין לבקש לבטל או להפחית את הקנס, או למחוק את הנשודות. משכך, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין לענייני תעבורה. עורך דין אמין ומקצועי עשוי לסייע לכם להגיע לתוצאות האופטימליות עבורכם.